2017. november 1., szerda

Arriba Espana!

Ez évben is meglátogattuk spanyol bajtársainkat Madridban. Épp kiélezett politikai helyzetbe érkeztünk mivel ekkor kiáltotta ki alkotmányellenesen az autonóm katalán kormány a függetlenséget, ezután a spanyol kormány feloszlatta a katalán parlamentet és új választásokat írt ki, egyúttal a hadsereg is bevonult a tartományba. Sokan -tévesen- vonnak párhuzamot a székely autonómia törekvésekkel egyrészt mert a katalánok széleskörű autonómiával rendelkeznek másrészt az országhatárokon túli tömbmagyarság rendelkezik védőhatalmi státuszú anyaországgal. Természetesen kiállunk az egységes Spanyolország mellett melyet Soros György és hálózata próbál tönkrezúzni.
Itt kell megjegyeznem hogy a mai nap (november 1-én) kell 4 évre a demokrácia börtönébe vonulnia a Falangista mozgalom vezetőjének és 13 társának mert egy szeparatista gyűlésen véleményt nyilvánítottak.

Itt tartózkodásunk idejére esett a Falangista mozgalom megalakulásának évfordulója (napra pontosan 1933-ban alakult a megemlékezés helyszínén). Voltunk a székházban ahol José Antonio eredeti irodáját használja a mostani vezető is. Felkerestük sírját a Sziklatemplomban ahol Francoval együtt nyugszik valamint Madrid legrégebbi temetőjében családtagjainak síremlékeit is.


A megemlékezésen részt vett idős és fiatal, szóba kerültek a szeparatisták és az ezzel kapcsolatos akciót követő kiszabott letöltendő börtönbüntetés, a megjelentek egy emberként követelték számukra a szabadságot. Felemelő volt a rendezvény végén a közösen énekelt híres falangista induló a “Cara el sol..” azaz Szemben a nappal melynek strófáit festményekkel is láthattuk illusztrálva a főhadiszálláson.

Sajnos Madrid is erősen fertőzött a liberális métely által amit jól jellemez a hatalmas “Refugees welcome” molinó mely évek óta a városházán függ. “Természetesen” a megemlékezés mellé tiltakozó demonstrációt is bejelentettek. A szivárványos, sarló-kalapácsos, anarchista zászlókon kívül feltűnt a kommunista rémálom Észak-Korea lobogója is. Azt hiszem az azt lengetők sírnának a legjobban ha a “munkásparadicsomban” kellene élniük..
Tavaly is meglátogattuk a Hogar Social Madrid által elfoglalt ingatlant mely korábban egy TV társaság székházaként működött, méretében és elhelyezkedésében a Szabadság téri TV székházhoz mérhető az épület. Sajnos ezt a bázist azóta fel kellett adni de a hazafiak megszálltak egy szintén központi elhelyezkedésű megüresedett Banco di Madrid fiókot. A HSM tevékenysége megegyezik az olasz Casa Poundéval, őslakos családokat segítenek lakhatással, élelemmel, ruhaosztással, felvilágosító előadásokat, konferenciákat szerveznek. Pár képpel bemutatom az ehhez használt helységeket is:Támogatásként pólókat és -a Spanyolhonban népszerű bármilyen célra kiadatható- lottószelvényeket vásároltunk:Ételosztó helység:


Mivel a célzott támogatás csípi a balosok szemét, védőfelszerelésre is szükség van:


Konferenciaterem:


Könyvtár, bár, raktárhelységek:
Edzőterem:


Néhány fotó egy polgárháború korabeli bunkerről:
Köszönjük a vendéglátást Ági & Albita, Alba & Alvaro! Arriba Espana! Arriba Sempre!!
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése