2017. április 7., péntek

Kalóz "rövid" levele a történtekről!

Kalóz szokásos őszinteségével és alaposságával ismerteti a körülötte zajló történet részleteit:
Kedves Barátom!
Tegnap értesültem, hogy gyűjtést szerveztek megsegítésemre.
Kimondhatatlanul jó érzés, hogy ennyien mellettem álltok, s megerősíti hitem.
Többen jelezték, hogy adjam meg a bank számlaszámom, hogy tudjanak utalni. Mivel a HS pénztárosa vagyok már 23 éve, ezért megadom ezt a jól bevált számlaszámot:

OTP Bank 11773140 - 00178754 Alkay Zsolt
Röviden:
A tárgyalást első fokon elvesztettem az Origo és a HVG ellen, ezért a perköltségeket nekem kell megfizetnem.
Számok:
Ügyvédnő eddig: 90.000 ft
Kiszabott perköltség: 110.000 ft
A Lokál ellen folytatódik a per, mert még fellebbezhetnek az ítélet ellen. Ha ezzel élnek, az újabb anyagi kiadásokkal jár.
FONTOS!
A beérkezett adományokból, kizárólag a per során felmerülő anyagi kiadásokat fedezem, hogy szerető feleségem és három fiam emiatt ne nélkülözzön. Az adomány többi részét "Budapest ostroma és a kitörés" könyv kiadásához és leendő film bemutatójára fordítanám.
Bővebben:
Az egyik bajtárs ajánlott egy ügyvédnőt, aki beadta a helyreigazítási kérelmet a 3 lapnál. Csak az Origo válaszolt a helyreigazítási kérelemre, hogy ők fenntartják állításaikat.
Ezért ügyvédnőm javaslatára elindítottuk a pert. A magyar bírónő kizárólag a cikkekben leírtakra összpontosított. Nem érdekelte, hogy hol dolgozom, hogy három iskolás gyermekem van. Az Origo és a HVG kiadóktól egy-egy ügyvéd érkezett, az egy nap alatt, egymás után megtartott három tárgyalásra. A Lokáltól nem jött ügyvéd, feltételezhetően ezért nyertem ebben az egyetlen esetben első fokon. Az Origo és HVG ügyvédei egyetlen alkalommal sem néztek a szemembe, végig kerülték a szemkontaktust, az kis teremben zajló tárgyaláson.
"Rendőrgyilkos Győrkösnek" - ezzel nem foglalkoztak, mert nem én voltam a rendőrgyilkos, de még a tárgyalás előtt álló Győrkös Istvánt is megilletné ez esetben az ártatlanság védelme. Ez Győrkös ügyvédjére tartozik. Szóval, ha ismerte bárki Győrköst, annak neve elé, mellé bárki leírhatja ezt.
"MNA szóvivő" - A bírónő kérdésére elmondtam, hogy soha nem voltam szóvivő, ezért soha, semmilyen bért, anyagi juttatást nem kaptam. Az 1999-es "Becsület Napja" rendezvényen Győrkös nem akart nyilatkozni, ezért engem jelölt ki (mivel én adtam be és jártam ki a rendőrségen a rendezvény engedélyeztetését), hogy ismertessem a megemlékezés történelmi hátterét. A több perces riportból pár semmitmondó mondatot vágtak csak be, majd a pontatlanul kiírt nevem mellé odaírták, hogy "MNA szóvivő". A bírónő szerint, akkor kellett volna perelnem az RTL klubot, hogy ezt tették. Így viszont, jogosan tekintették hiteles forrásnak a médiák e tevékenységem.
"Magyar Érdek Pártjának alelnöke" - Igen, 1993.szeptemberében megalakult, Király B. Izabella vezette pártocskának a két alelnöke közül, én voltam az egyik (Ifjúsági Szervezeté), egészen 1994. márciusáig. A tavaszi választásokra készülődve, számomra erkölcsileg össze nem egyeztethető lépéseket tett Izabella, emiatt a fiatalság 95%-a velem együtt kilépett (pl. Dudi is az OI-Korból).
"Szaddammal az olajbiznisz, amin meggazdagodhattam" - E fél éves pályafutásom alatt, Szaddam Husszein volt iraki kormányfő nevével, legfeljebb a híradókban és napilapokban találkoztam. Erről a blöff hírről, amelyet az országgyűlés előtt, a VPOP parancsnoka is cáfolt, ráadásul épp a HVG írt cikket:
http://hvg.hu/itthon/000000000052AF1E
A bírónő szerint, nem állítják, csak feltételezik a cikkekben, hogy én bizniszelhettem Szaddámmal. Ezért ez így, belefér az újságírói szabad véleménynyilvánításba.
"Rendőrverés a Viking Klubban" - Teljes nevem félreérthetően szerepelt, mint rendezvény fő szervezője az esti verekedésbe torkolló koncerten. A bírónő úgy értelmezte, hogy a cikkekben a nevem a "Becsület Napja" rendezvény szervezőjeként tüntet fel, s nem a rendőrökkel kitört verekedés szervezőjeként. Kérdésére elmondtam, hogy ott voltam a Viking Klubban, mint rendező, s elmeséltem röviden a rendőri egység provokációját, ami verekedésbe fulladt. Az akkor bajba jutott bajtársak (pl. Zagyva György Gyula, mint egri bőrfejű) megsegítésére pénzt gyűjtöttünk, s én a védelem egyik tanúja voltam. Épp az egyik normális, nemzeti érzelmű rendőr parancsnok kért fel erre, akivel előtte a Mosonyi utcai rendőrségen kellett egyeztetnem a "Becsület Napja" rendezését illetően, s onnan ismert.
Ezek tükrében, teljesen csalódottan mentem haza családomhoz. Mindent elmeséltem feleségemnek és két nagyobbik fiamnak, miután a legkisebbet lefektettük. Imádott nejem sírt, a fiaim értetlenül hallgattak. Megbeszéltük, hogy teljesen felesleges újabb ügyvédi beadványokkal (újabb 20.000 ft lenne az ügyvédnek) fellebbezni, ahol másodfokon, már három bíró dönt (újabb tárgyalás 30.000 ft az ügyvéd, s az esetleges perköltségre gondolni sem merek). Csak a Lokál ellen visszük tovább az ügyet, mert ott van esély, hiszen a legvadabb csúsztatásokkal ez a lap írt.
MUNKÁSSÁGOMRÓL:
Nekünk, magyar embereknek, csak a becsületünk maradt, amelyet semmilyen körülmények között, nem veszíthetünk el! Óriási megtiszteltetés és jól eső érzés, hogy bizalmatokat élvezhetem, s hogy sikerült a hozzám eljuttatott adományokból létrehoznunk, egy emlék- és ismertetőtáblát Árvay Zoltán hadnagy, 3 bajtársa és egy ismeretlen ápolónő emlékére:
https://sway.com/DpFONjhpU5CM691A
Kitartó kutató munkánknak egy másik eredménye:
TERVEK, ÁLMOK:
Józsa Béla (Militaria újságok), amióta 1999-ben kiadta az "Egyetemisták az ostromgyűrűben" c. könyvét, azóta annyian felkeresték volt katonák, azok hozzátartozói, hogy egy hasonló formátumú könyvet sikerült összeállítania, amelyben csak a kitörésről lennének visszaemlékezések. Erről a feb.9-én megtartott Szántay Lajos bácsi előadása utáni beszélgetésen mesélt. E könyvéhez kellene még 350.000 - 400.000 ft, hogy ki tudja adni. Terv, hogy a beérkező adományokból támogassuk a könyv mielőbbi megjelenését, majd a könyv fogyásának arányában, egy leendő szerződés keretében e pénzt visszakapjuk.
A visszakapott és folyamatosan beérkező adományokból télen belevágunk Budapest ostromának megfilmesítéséhez szükséges trailer elkészítéséhez (amely 3 perces lenne). 2016-ban a Magyar Tudományos Akadémián volt Budapest ostroma dokumentumfilm, telt házas vetítése. A filmnézés után, az alkotóktól lehetett kérdezni. Kérdésemre kiderült, hogy semmilyen esélye nincs egy magyar katonák visszaemlékezésein alapuló film elkészítéséhez. Hiszen e dokumentumfilm készítői sem kaptak anyagi keretet arra, hogy külföldön forgathassanak volt szovjet, vagy német katonákkal, akik részt vettek fővárosunk harcaiban. Hatalmas vastapsot kaptam, amikor javasoltam, hogy erre gyűjtsünk össze mi magyar emberek a pénzt (pl. egy alapítványba). Ha sikerült a "Becsület Napját" országos megemlékezéssé emelni, ha sikerült a kitörést emléktúrákkal a köztudatba átvinni, hogy micsoda hősiesség és katonai teljesítmény volt itt 1945-ben, akkor a következő kötelességünk, elkészíteni egy méltó filmet, Budapest magyar hőseinek helytállásáról.
Tagja vagyok egy hagyományőrző egyesületnek, s filmbeli statiszta szerepléseknek csak ezért tettem eleget, hogy betekintést nyerhessek, tanulhassak egy film elkészítésének kulisszatitkaiból. Sikerült olyan magyar emberekkel megismerkednem, akik átérzik ennek fontosságát, s a filmes forgatási árak töredékéért segítenének egy kisfilm (trailer) elkészítésében. Ezért kérlek Benneteket, hogy havonta legalább egy sör árát ajánljátok fel e nemes célért, s adjatok havi rendszerességgel átutalási megbízást csekély 500 forintról. A befolyt adományokkal Veletek forgatnánk a filmet, hiszen minden szereplőre, statisztára szükség lesz. A becsület és átláthatóság alapján, e leendő forgatási napokon az adományokat és a bankszámla kivonatokat magammal vinném, hogy egy általatok megválasztott szakmai stáb gazdálkodhasson belőle.
A tervezett filmben egy magyar katona és bajtársai, - köztük egy tábori lelkész - megpróbáltatásait mutatná be fővárosunk 1944-45-ös ostromakor. Több megtörtént esetet gyúrnánk egybe, mint azt a koreaiak tették, az egyik legjobb filmben, a "My way" remekműben:
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe alapul e visszaemlékezéseket, amelyek a tervezett film alapjai lennének:
Fekete Péter visszaemlékezésehttp://mek.oszk.hu/02800/02801/02801.htm
Dr.Nádasi Alfonz visszaemlékezésehttp://web.axelero.hu/opciokft/hadinaplo.htm
továbbá Dr.Konkoly-Thege Aladár, Kokovay Gyula, Galántay Ervin, Pataki László, Litteráti-Loótz Gyula, Garád Róbert, Vass Dénes, Szántay Lajos és még több magyar katona visszaemlékezésein alapulna.
Köszönettel a figyelmetekért és támogatásotokért: Kalóz
--
"Baj a várban bízni, s nem a katonáiban!"

Ebben a cikkben olvashatsz arról hol gyűjtünk bajtársunknak: 3/1 rendezvény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése