2017. április 11., kedd

Az önjáró löveg / legfrissebb koncertbeszámolónk

Az alábbi sorok elsősorban azoknak íródtak, kik elmulasztották a múlt szombaton rendezett, koncertcsokorral egybekötött bajtársi adománygyűjtő találkozót. Mert találkozó volt ez a javából, minden korcsoport számára!Kik ott voltak, azt hiszem egy emlékezetes estének voltak részesei minden szempontból.

A BHH számára az idei év megalapozása még az előző év őszén elkezdődött. Az ISDM koncert is az elmúlt évekhez képest jól sikerült, így csapatunk némi mentális plusszal léphetett a 2017-es év Becsület Napja rendezvény feladatai elé. Néhány hónap távlatában is kijelenthető, hogy az ott kapott feladatokat jól láttuk el, mit hazai társszervezeteink és külföldi bajtársaink is bármikor megerősítenek.


Talán a sok politikából kiábrándult hazafi, talán az összeurópai védelmi impotencia, talán a sorozatos merényletek és robbantások… nem tudható, de mozgalmunk alvó rügyeiben is robbanás, de legalábbis új erőre fakadás látszik.
Mert megmozdult valami körülöttünk, mi jó csillagzatú estébe terelte maroknyi csapatunkat.
Ha április, akkor „Próbatag koncert” megrendezése van napirenden, mit egyre gyakorlottabb prospectjeink ezúttal is szépen leszerveztek. A „Senki sem szeret minket!” elnevezés kifelé nagy igazságot hordoz… de , hogy mi bajtársak mennyire tiszteljük egymást, azt épp ez az este mutatta meg.

Szomorú, mégis összekovácsoló apropója is volt az estének, hogy Kalóz bajtársunk becsületmentő harcának ( mit a részlehajló és ál-liberális médiumok és bírói törvénykezés ellen vív ) anyagi nehézségeinek enyhítésére elindítottuk az itthoni „White Cross” – „Kalóz Akció” kezdeményezést, és a család felkérésére adomány gyűjtésbe fogtunk.

A szervezés gyorsan alakult, és az adomány gyűjtés nemes célján kívül az érkező vendéget welcome drink, paprikás krumpli, öt ismert együttes ( ST 28, Kitörés, Fehér Vihar, Töretlen Hittel, Hundriver ) és egy különleges közönségtalálkozó keretében az Ős-Archívum ( !!! ) várta.
Nagyjából a 18h-s kapunyitás után egy óra volt vissza a kezdésig, az érkezők addig válthattak néhány szót kint a tavaszi levegőn a bogrács mellett, bent a pult fényénél, válogatva a kipakolt vásárfiák között. Az előzetes várakozásokon túlszárnyalva az este első felében szépen érkeztek a bajtársak, és Kalózt féltő és tisztelő szeretetük ezúttal nem csak jókívánságokban, hanem önzetlen pénzbeli adakozásban is megnyilvánult.
A lejátszóról felcsendülő Archívum nótákat az ST 28 élőzenéje váltotta fel. Jó volt a muzsika, nyilván a korai kezdés nem tesz jót ilyenkor, Ők mégis amolyan „28”-as optimizmussal és odaadással szépen lehozták repertoárjukat. 

Az őket követő Kitörés …hiába na, számomra hazai fronton Ők alkotják az egyszerűen „németes-angolos” ízekben pácolt skinhead klasszikust… koruknál fogva lassan retroérzés Őket élőben látni. Nagy öröm, hogy rájuk is mindig számíthatunk, lassan összenőnek az ilyenkor mögöttük feszítő Blood and Honour transzparenssel, ki ilyenkor ismert barátként tekint le rájuk.A Fehér Vihart eddig kétszer volt alkalmam látni, meg kell mondjam, tényleg viharosak a srácok produkciói, ismert feldolgozásaikkal, fiatalos lendületükkel, bohém megjelenésükkel, és nem utolsó sorban kis termetű vokalistájuk érthető és mégis kemény hörgésével bizony sokunkban hagynak maradandó élményeket a saját és mindig Velük tartó kis „rajongó táboruk”-on kívül. Ne hagyják abba, forrásban lévő újborai mozgalmunk zenei szortimentjének!


A Töretlen Hittel a BHH-hoz legközelebb álló zenei formáció, szépen lehozta a műsorát, azt gondolom, hogy az a zenekar, ki ebben a szikes mozgalmi életben mit napjainkban élünk, képes egyre növekvő népszerűségnek örvendeni, az büszke lehet magára! Kívánjunk hát jó munkát a most zajló stúdiómunkáikhoz, kíváncsian várjuk a TH következő menüsorát!


És ezek után időgéppé változva a KanGuru tanyája, az este legkülönlegesebb szakaszához érkeztünk!
Színpadra lépett az Ős-Archívum a maga pocakos és kevésbé pocakos, de bizony tekintélyes korú apukáival… 25 év távlatából szóltak a „közönségtalálkozó” boldog résztvevőinek a komoly és vicces beharangozók, és csendültek fel a számunkra oly kedves ( ezt nyilván az ország nagy többsége nem így gondolná ) nóták, a maguk keménységével, és ugyanazzal az elementális hatásával, mint hajdanán. Mert nem fogott rajta az idő, most kissé csiszolatlanul, de mégis varázslatosan szóltak a hazai NS legnépszerűbb dalai! 

Aktualitásuk mit sem kopott, a fiatalok ordítva énekelték, az öregebbek pedig révedezve mosolyogtak. Miki, a „mozgalom Kalapács Józsija” humorával és odaadó előadásmódjával hamar megnyerte a publikumot. A pogóban boldogan birkózott a szinte megtelt terem apraja nagyja! Kövessétek nyomon ezen oldalon is az Ős-Archívum munkásságát, mert ez az üstökös csak ebben az évben tűnik fel, és ki nem töltekezik most fényéből, az örökre lemarad róla.


Ha BHH akkor Ian Stuart, minek hazai képviselőjétől Retektől remek előadást halhattunk, a Hundriver zenei repertoárja elsősorban Stuartunk dalaiból állt, de helyet kapott néhány egyéb zenei csemege is, a kitartó közönség kéréseinek megfelelően. Köszönet a Hundrivernek és Reteknek, mert általuk mindig helyet kap Ian szelleme is!
Kérdezhetnétek, hogy ezen szubjektív beszámolónak miért éppen az „Önjáró Löveg” címet adtam.
Kérdésetekre az alábbi köszönetlista legyen a válasz!
Csak ezen este során Kalóz bajtársunk megsegítésére több mint 160000 forintot tettek össze a bajtársak! Beszéltem olyannal is ki eljött, fizetett belépési hozzájárulást, adományt, majd fél óra után robogott is tovább, mert családi dolga volt! Mikor megkérdeztem miért nem marad legalább, csak ennyit mondott: „Ennek erről kell szólnia. Mi másról?”  Máshol és más formában is gyűjtöttek a bajtársak, Kondorosról és a Vásárhelyről is tekintélyes félszázezrek érkeztek! Köszönet érte!
Köszönet a BHH rendkívül erősödő próbatagságának! Minden tekintetben remek rendezvényt bonyolítottak le, minden külső segítség nélkül! Mind áldozatban, hozzáállásban, hangulatban és lebonyolításban szépen összedolgoztak. Köszönet Nekik is!
Talán nem túlzás kijelentenem, hogy szervezetünk prospect oldala olyan erős, hogy önállóan is képes rendezvények lebonyolítására.
  Az önjáró löveget Ők testesítik meg.


Bile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése