2014. március 21., péntek

Hungaria Skins riport

 Egy régebbi riportot kaptunk elő, hogy üzenjünk a zavarosban halászóknak.
Szidhatjátok a régi motorost, ehet ő is bolondgombát, de a két brigád barátsága töretlen!

Nem nevezhetőek rendhagyónak a Hungária Skinssel készült riport körülményei, sem a válaszok, sem a kérdések nem egy tagtól mentek és jöttek.
Az olvasóra bízzuk annak megítélését, hogy mennyire vált be a módszer.

1. Mikor, milyen céllal (elég hülyén hangzik, de akkor is :D ) jött létre a csapat?
Kalóz: 1994 őszén alakultunk. Egyik hazai oka, hogy megszüntessük a Budapest - vidék ellentétet, amely ekkoriban gyermeteg módon, de létezett. A másik ok inkább nemzetközi észrevételen alapult, mivel még ebben az évben páran kimentünk Londonba, a fél éve tragikus autó balesetnek álcázott, de valójában a brit és izraeli titkos szolgálatok által meggyilkolt Ian Stuart emlékére szervezett koncertre. Ott több nemzet fiai (svédek, olaszok, spanyolok, svájciak) egységesen csak fekete Alpha bomberdzsekiket viseltek, illetve többjükön már a Waffen-SS harcosaira emlékeztető mandszettaszalagot hordtak karjukon. Akkor határoztuk el, hogy hazánkban is életre kell hívni egy ilyen szervezetet, amely egyértelműen kifejezi külsőségekben a hova tartozását. Az eddigi igénytelenül lógó hamisítvány és tarka-barka bomberdzseki változatok közül, csak a fekete Alpha viselésére fogjuk buzdítani a bajtársakat, illetve a züllöttebb réteg kiszűrésével megpróbálunk egy minőségibb réteget, bajtársi közösséget kialakítani. Akkoriban nagy divat volt még az elől meghagyott haj (tincs), amit például Angliában nem is láttunk semelyik bajtárson. Ellenben idehaza rengetegen hordták (például Borczy is), ezért állítottunk egy mércét a hajra vonatkozóan is, hogy csak 2 cm-nél rövidebb hajjal lehet valaki HS tag. Ne feledjük, hogy a '90-es évek elején-közepén, még nem volt elfogadott a kopasz fej úgy, mint manapság. Emiatt voltak "hajas babák" is bomberben koncerteken, akik főleg zeneileg és néha elviekben is kedvelték a hazafias, radikális nézeteinket, ám külsőségekben mégsem merték felvállalni a harcot. Abban az időben lényegesen több volt a bunyó, így a divat emberek szinte az első verekedést követően lemorzsolódtak, főleg, ha vesztesként kerültek ki egy-egy küzdelemből.

2. Hányan voltak az indítók?
Kalóz: Mindössze négyen voltunk: Balázs (Rebell Skins, N.C.'38, Valhalla, Nimród, Ediko, Romantikus Erőszak zenekarok ex-dobosa, jelenleg a Frommer Baby énekese), Miki (Archívum, Nimród, A.C.A.B. ex-énekese), Elek és jómagam. De egy hónap sem telt el, csatlakozott öcsém, Jabba (Archívum, Valhalla) és Pepe (N.C.'38, Valhalla) is.

3. Milyen távlati céljaik voltak akkor?
Kalóz: Célunk volt megismertetni a hazai bajtársakat a színvonalas nemzetközi NS bandákkal, bepótolni azt a rengeteg lemaradást, amely akkoriban még a mozgalmunkra jellemző volt (ne feledjük, akkoriban még nem volt internet és mobiltelefon). Továbbá túllépni a Trianon búslakodásán, hiszen a hazai zenekarok szinte mindegyike csak erről énekelt, s ez már kezdett egy lerágott csonthoz hasonlítani. Olyan zenekarok létrehozásában vettünk részt, amely erőt merít az őseink helytállásából, illetve sokkal szókimondóbb, elhallgatott problémákról énekel. Tehát koncertek szervezése, zenekarok alapítása és az akkori technikai lehetőségekhez mérten egy skinzine létrehozása (ez utóbbi lett a "Fehér Erő" újság, amely 5 számot élt meg).

4. Azokból mi az ami megvalósult ?
Kalóz: Rengeteg koncertet szerveztünk: Szálasi Ferenc emlékkoncert (csak magyar zenekarokkal), Ian Stuart emlékkoncert, Fehér Karácsony (évszámok szerint1995: A.D.L.122 (I), Corona Ferrea (I),1996: Konkwista 88 (PL),  Svastika (S), 1997: English Rose (GB), Excalibur (CZ), Brutal Attack (GB), Bound for Glory (USA), Providenje (SRB)1998: Fortress (AUS), Nordmacht (D) 1999: Vlajka (CZ), Avalon (GB). Főként a legendás Viking klubban, amelyet aztán a XIII. kerületi önkormányzat eladott (véletlenül épp az 1999-ben kiprovokált balhé után), s helyére egy lakóház épült. A hazai skinhead mozgalomban gombamód szaporodtak az NS sejtek, egy remekül alulról szerveződő erő mellé álltunk (Magyar Nemzeti Arcvonal) és népszerűsítettük a honismereti túrákat, túratáborokat a VTE (Vándorsólyom Természetjáró Egyesület) tagjaiként. Továbbá több HS tag, az előzőekben említett zenekarokban hirdette az igét.

5. A hatóságok mennyire segítették/gátolták a működést? (esetleg híresebb, nagyobb atrocitások)
Kalóz: A '90-es években rendszeresen koszorúztunk nemzeti ünnepeinken, ilyenkor szinte mindig ment a szokásos műsor (igazoltatás, ruházat átvizsgálás, stb). Azok a HS tagok, akik zenekarokban játszottak, több házkutatást is elszenvedtek, amelyek végül "közösség elleni izgatás" bűntett miatt kerültek bíróság elé. Ezek közül az Archívum, Valhalla zenekarok elleni kirakatper a legismertebb, amelyben 2 év letöltendő börtön büntetést kaptunk öcsémmel, 5 évre felfüggesztve + pártfogói felügyeletet. Holott én mindössze egy 1993. decemberi koncerten léptem fel az Archívumban, akkor is Mikit helyettesítettem, aki sorkatonai szolgálatát töltötte. Később, az NBH akkori igazgatójának az indítványára kezdeményezték ellenünk a büntetés azonnali letöltését, mivel megfigyeléseik szerint, öcsémmel továbbra is aktívan részt vettünk az NS mozgalomban. A bírónő a vád megalapozatlansága miatt (nem volt semmi erre vonatkozó kézzel fogható bizonyíték) csupán szigorította az ítéletet annyival, hogy lakhely elhagyási tilalmat rendelt el este nyolctól, reggel hatig, amely alól csak a munkába járás képezhetett kivételt. Nyaralásra, vagy egy sima színház látogatásra külön engedélyt kellett kérni, amelyet nem nindig kaptunk meg. Továbbá elmondható, hogy szinte valamennyi HS tagot berendeltek a rendőrségre, ahol esetenként az NBH adott szakemberének az aljas marhaságait kellett hallgatnia (beszervezés, fenyegetés stb). Volt olyan tagunk, aki amiatt lépett ki, mert megzsarolták azzal, hogy a munkahelyén kilátásba helyezett előrelépést tartja fontosabbnak, vagy elhagyja a szervezetünket. Azonban mindezek ellenére, meg kell említeni, hogy voltak nagyon pozitív tapasztalataink is. Kihallgatásokon voltak velünk nyíltan szimpatizáló rendőrök, nyomozók. A mozgalomban, szinte elsőként értesültünk egy vezető nyomozótól, hogy a rendőrség berkein belül elhallgatják és meghamisítják a körmendi kis lány meggyilkolásának bizonyítékait. Itt tudtuk meg, hogy az ártatlanul megvádolt és később elítélt Tánczos Gábor helyett, egy ismeretlen ...... lehet az elkövető, mivel több, mint húsz főeret ért késvágást találtak a kis lányon, de a kifolyt (vagy inkább kispriccelő) vérnek nyoma sincs.
(itt tovább taglalták a HS - ből a vádat, de a megjelentetése már meredekebb dolog, a kulcs a dátumban rejtőzik) szerk.

6. Bp-en kívül hol találhatóak meg a HS tagok?
Kalóz: Pest, Fejér, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben jelenleg.


7. Tagjaitok magánéletük alakításában mennyire vállalják fel a nemzeti szocialista értékrendet?
Mennyiben teszik ezt külsőségekben otthon, utcán, munkahelyen? Egy életünk van, vagy kettő?
Pepe: Azt hiszem, hogy a HS-ben nincs olyan ember, aki nem az NS értékrend szerint élne, vagy nem ezek alapján nevelné a gyerekeit. Sajnos, éppen ezért vagyunk ilyen kevesen! Én úgy gondolom, hogy aki ennyi ideje ( több min 20 év ) vesz rész az NS mozgalomban, az még, ha akarná akkor sem tudná letagadni az életét, vagy a múltját. Mi már több időt töltöttünk együtt az életünkből a legőszintébb barátságban, mint az életünk első 16 éve, amikor még nem ismertük egymást.
A munkahelyemen persze nem hypózott nadrágban és nadrágtartóban vagyok, de a munkaruhát nem hordom a mindennapokban. 15 éve dolgozok egy helyen, a kollégáim mindent tudnak rólam. Ennyi éven át nem lehetne kettős életet élni.
Kalóz: A lehetőségekhez mérten valamennyien felvállaljuk az általunk felvállalt értékrendet. Legtöbbünk munkahelyén munkaruha van, így ott azt hordjuk, de otthon és az utcán lehetőleg "Harcos", "Thor Steinar" ruházatban mozgunk, illetve a kedvenc zenekaraink pólóiban. De pár éve például a tagdíjainknak köszönhetően csináltattunk saját HS pólókat is. Az, hogy egy életünk van, vagy kettő - szerintem egyikünk sem él kettős életet, de a lehetőséghez mérten, illetve amit erkölcsileg helyesnek tartunk, annyival alkalmazkodnunk kell a jelenlegi életvitelünkhöz.
Boka: A munkát és a magánéletet mindig is különválasztottam egymástól, de ez független az értékrendemtől, mert a magánéletemet és a munkámat is igyekszem az NS értékrend szerint élni és végezni. Ezért ez szerintem, semmikép nem nevezhető kettős életnek.
Attila: Úgy gondolom, hogy ideológiánk, hitünk szerves része a magánéletünknek, hiszen csak is ebben a szellemiségben lehetünk emberek a szó nemes értelmében. Ez nem egy szórakozás vagy szubkultúrához való tartozás, amit alkalmanként előkapunk és belebújunk az adott "szerepbe". A külsőségek csak negatív hátráltatók a mai világban, amikor a világhódítók minden erővel azon vannak, hogy az aktív ideológiai harcosokat félreállítsák. Az előbbi válaszom is amellett szól, hogy egy életünk van és a nap 24 órájában vagyunk nemzetiszocialisták. Mi nem bólogató Jánosok vagyunk akik éppen az aktuális nemzeti radikális divatot lovagolják meg és a fütty szóra Árpád-sávos lobogóba csavarva magunkat, tesszük amit a sok esetben cionisták állttal irányított "vezetők" utasítanak számunkra. A nemzetiszocialista/hungarista a tetteitől lesz valójában az, nem pedig a külsőségektől.
8. Szükséges-e a skinhead életformát elválasztani az NS-életérzéstől?
Pepe: Mindenképpen! Én erre úgy tekintek, mint az evolúcióra. Az evolúciós piramis csúcsán helyezkednek el az NS Skinheadek és a legalján a SHARP-ok. Középen helyezkednek el a részegeskedő munkanélküli "kárpátiás"  oi-os nemzeti érzelmű "skinheadek, akikből még lehet jó NS. Ez csak idő és sok munka kérdése. Ebben a munkában a BHH oroszlánrészt vállal, ennek előbb-utóbb lesz is eredménye . 
Kalóz: Nekem ez mindig egy és ugyanazt jelentette. Nemzettestvéreimet megvédeni, oltalmazni (főként a gyermekeket és a nőket) az őket ért fizikai és szellemi erőszaktól. A baj az, hogy nagyon sok skinhead nem tud felemelkedni ahhoz az idealista, lovagias szemlélethez, amely az NS ideológiát alkotja. Emiatt beszélhetünk különválasztásukról.
Boka: Mindig is az NS Skinhead életforma volt a számomra példaértékű, mert ez mutathat példát kívülállóknak. A skinhead életforma és az NS életérzés pedig, különválik egymástól, jól látható módon. A skinhead életforma egy állomás lehet az NS értékrend eléréséhez.
Attila: A kérdésben a válasz. Egy negatív szubkultúráról és egy pozitív ideológiáról beszélünk. Az elöbbi által, az emberek sokasága határolódik el az idelógiától. Az élet bármely területén lehet az ember nemzetiszocialista/hungarista és ez az úgynevezett tér és ideológiai lefedettség miatt, így helyes.
9. Véleményetek szerint mennyire igaz az a megállapítás, hogy a nyers, vad skinhead tagból - ha nem adja fel- új szintre lépve valóban értelmes NS -"gondolkodó" lesz?
Pepe: Én ebben hiszek. Ezért kell dolgoznunk és ezért kell összefognia minden NS szervezetnek Magyarországon. Az elmúlt pár évben nagyon divatos lett a "nemzeti érzelmű" zenekarok koncertjeire járni. Rengeteg fiatalt mozgatnak meg ezek a bandák, ezt a sok fiatalt kell nekünk megcélozni. Muszáj minél több és színvonalasabb NS koncertet szervezni. Ezeket a fiatalokat az NS rendezvényekre át kell terelni. Ez szerintem az első lépés! 
Kalóz: Igen, erről sokat beszéltünk régen is, és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy ez valóban így van. Egy képzeletbeli lépcsőn haladunk felfelé, s persze mindig vannak, akik egy szinten megállnak. Csak ismételni tudom: TANULNI, OLVASNI, EDZENI!
Boka: Az előző kérdésre adott válaszom utolsó gondolata, erre a kérdésre is megadja a választ. A skinhead életforma lehet egy állomás a cél felé vezető úton, de ezen az úton segítenünk kell egymást előrehaladni és nem megállni.
Attila: Akár igaz is lehet, de többnyire ez nem érvényes. Mivel egy szubkultúráról van szó, az emberek úgy jönnek-mennek, ahogy azt a divat és különböző érdekek diktálják. Nem sértésnek szánom, de a tapasztalatom az, hogy az általatok megfogalmazott NS-"gondolkodó" ma már nem akar skinhead lenni. Egyre több ifjú nemzetiszocialistát/hungaristát ismerek meg, akik viszolyognak a skinhead szubkultúrától a csőcselék viselkedés miatt, akik gúnyos és lenéző megjegyzéseket tesznek rájuk, csak azért, mert ő bennük van emberi tartás, és egész egyszerűen tisztában vannak azzal, hogy hugyfoltos nadrágban a Nemzetvezetőt "dicsőiteni" valójában megbecstelenítés.

10. Összesen hány gyereket nevelnek a HS tagok és mennyire zökkenőmentes a család mellett rendezvényre járás, egymást segítve oldjátok meg, vagy van valami eszement skin trükk, amit be lehet mondani otthon?
Pepe: 19 éve vagyunk egy pár a feleségemmel, ebből 13 éve házastársak. Legfontosabb dolog egy házasságban a bizalom. Én mindenhova el tudok menni ahova akarok, és annyi időre megyek el otthonról, amennyire akarok. Egy idő után azonban fontosabb a család ( gyerekek ), mint az, hogy szórakozzunk vagy utazgassunk. A gyerekek hamar felnőnek, és akkor már nem igénylik a társaságomat, szeretném ezt a kis időt kihasználni!
Kalóz: Néha füllentenie kell az embernek, hogy a családi béke megmaradjon, ne legyen felesleges hiszti. Imádom a feleségem, de ő olyan családban nevelkedett, ahol nincs közösségi élet. Nincs a szüleinek baráti köre, nem jártak el és nem járnak el sehova. Neki ez a természetes, nekem persze a közösségi és bajtársi kötelékek megtartása. Testvéri közösségünk elfogadta ő is, és őt is a többiek olyannak amilyen. Egy párkapcsolat a bizalmon, a szereteten és egymás segítésén alapul. Kapcsolatunk elején együtt átélt házkutatás és az azt követő gyötrelmes tárgyalások alatt, végig kitartott mellettem, s szült három csodás gyermeket. Olyan ritka erényekkel bíró nő, aki főz, mos, takarít és semmilyen káros szenvedélynek nem hódol. Emiatt érthető, hogy a család és munka mellett, elég kevés idő jut a szórakozásra, koncertre. Ellenben annál többet jár el az ember gyermekeivel együtt edzésekre, honismereti túrákra, várjátékokra és egyéb kulturális családi programokra. Ami külön örömet jelent számomra, hogy minden évben meg tudjuk szervezni a HS nyaralást, amelyen a családjainkkal veszünk részt, kizárólag a Kárpát-medencében. Minket nem vonzanak a csir-biri homokos tengerpartok, pálmafák. Ennél ezerszer többet jelent egy jó vártúra, este egy kis sütögetéssel, beszélgetéssel. Gyermekeink ilyenkor egymás közt hasonló értékrendet tesznek magukévá, amellyel az iskolában és edzéseken - sajnos - kevésbé találkoznak.
Boka: Mivel az NS értékrendnek köszönhetően ismertem meg a feleségemet, aki hasonló elvek szerint él, mindent meg tudunk beszélni és mindenre tudok időt szakítani, amire szeretnék. Egy gyönyörű kisfiú apukájaként, ezért mindig is a család a legelső szempont a programok megszervezésében.
11. Ha nagyobb anyagi támogatást kapnátok, mihez nyúlnátok hirtelen, mit éreztek a legégetőbbnek amihez nyúlva előre haladna a mozgalom?
Kalóz: Jelenleg Budapest ostromáról és a kitörésről tervezünk egy átfogó kiadványt készíteni, amelyre az általunk szervezett "Kitörés emléktúrákon" felmért igényeket szeretnénk kielégíteni. Továbbá dolgozom egy forgatókönyvíró keze alá, amely egy visszaemlékezéseken alapuló, Budapest ostromáról készülő filmhez készíti a forgatókönyvet. Tehát a könyvhöz és a készülő filmhez is jól jönne egy lottó ötös. Emellett továbbra is szervezünk HS sport tábort, sőt, idén HS túratábort is, "Akarat Diadala" kűzdősport gálát és "Kitörés emléktúrát". Ezek csupán egy-két napos, hosszú hétvégés programok, de ezért szeretnénk valami maradandóbbat könyv, illetve film formájában alkotni. Persze amennyiben lenne elegendő pénz, akkor a lehetőségek sora végtelen lenne, s biztos készítenénk a fiataloknak egy filmet egy vidéki magyar fiúról, akit az őt és szeretteit ért cigánybűnözés miatt letolja a haját és beáll a mozgalomba. Remek bajtársi közösséget mutathatnánk be, eszelős jó zenei aláfestéssel, jó bunyós jelenetekkel stb. Szóval ötlet, elképzelés van, csak zsozsó nincs.
Attila: Az előrehaladás nem feltétlenül az anyagiaknak tudható be, hiszen mindenünk megvan ami az előrelépéshez szükséges. A hátráltató tényezőket leginkább az emberi tényezőkben kellene keresni. Az megint más dolog, hogy a zog miképpen harcol ellenünk. Állat és természetvédelem úgyanúgy figyelmet érdemel mint a haza és nemzetvédelem.


12. Az egyik legrégebbi szervezetként mit láttok, milyen irányba fejlődött, avagy sem, az alakulástól a mai napig magyar skinhead/ns mozgalom?
Kalóz: Véleményem szerint, még mindig nem felkészült a hazai skinhead mozgalom például (és most csak fantáziálok remélem) egy küszöbön álló etnikai polgárháború esetére, vagy egy gazdasági összeomlásnál adódó teendőkre. A mozgalom 1997-1999 között volt a legerősebb, hiszen akkor mozgalmunk egy emberként felsorokazott Győrkös István vezette MNA mellett, amelyet épp Győrkös szembefordulása a skinheadekkel bomlasztott szét. Pedig az MNA-ban volt szellemi és főleg fizikai felkészítés. Szinte 10 évet kellett várni, hogy a hazai skinhead szervezetek egységbe forrva megalkossák az NS-Frontot, amely során közös munkájuk gyümölcseként a '99-es "Becsület Napja" rendezvényt is sikerült létszámban és színvonalban felülmúlni 2009-ben. De úgy látszik jól dolgozik a titkos szolgálat, vagy nem elég érett gondolkodású pár skinhead csoport vezető, mert alig egy év elteltével szétforgácsolódott az NS-Front. Azóta uralkodik az a gyermeteg hozzáállás, hogy ha "X" megy, akkor én ne megyek és ti se menjetek, mert az "ilyen-olyan" alak, vagy azért nem megyünk, mert azt az "Y" szervezi, s mi csak az "Z" rendezvényeire megyünk. De a legfőbb gond az, hogy a továbblépésre nincs is igazán igény. Rengetegen megállnak egy szinten (a cikk elején említett képzeletbeli lépcsőfokon), ahonnan nem képesek egy magasabb tudást, értelmi szintet elérni. A fizikai felkészülés pedig, szinte katasztrófális (tisztelet a kivételnek). Ellenben a világhálónak köszönhetően remek oldalak készülnek, és sokkal gyorsabban áramlanak az információk egy-egy koncert, vagy demonstráció esetén. A zenei kínálat is sokkal bővebb, rengeteg a tehetséges zenekar. Ez a két dolog, amivel sokkal előrébb van a mozgalom, mint 15-20 éve.

13. Hogyan lehetne, ha nem is teljesen egységgé, de együttműködővé kovácsolni a hazai szervezeteket?
Pepe: Én úgy látom, hogy külön-külön minden szervezet jó úton halad. Ezt tovább kell folytatni és félre kell tenni mindenkinek az egyéni sérelmeit. Meg kell próbálni egységben gondolkodni. Persze addig, ameddig a nemzetközi NS mozgalom nem talál Ian Stuarthoz hasonló vezetőt, aki az egységet megteremti, de ez csak egy álom marad.
Kalóz: A szervezeteknek nyitnia kellene egymás felé. Közös programokon időt szentelni egy leendő együttműködés részleteinek átbeszélésére, félreértések tisztázására, majd közös feladatokra, célok kitűzésére. Minden településen, ahol már 4-5 bajtárs tud egymásról, azok alapítsanak egy sejtet, akár egy saját elnevezésű csoportot és vegyék fel a kapcsolatot a hazai NS csoportokkal. Minél több rendezvényen résztvenni, amelyeknek csak elenyésző része lenne koncert. A szervezetek hozzanak létre saját honlapot, amelyen a legjobb tudásuk szerint hirdethetik az igét és a friss mozgalmi híreket.
Boka: A szervezeteknek, de főként az embereknek egyenként, az életvitelükkel, munkájukkal példát mutatva kell maguk mellé felsorakoztatniuk a bajtársakat. A több közös program lehetőséget ad a párbeszédre, ahol a közös célra, egyforma értelmezésére nyílik lehetőség.
Attila: Negatív emberi tényezők kiiktatásával. Lásd: egoizmus, sértődöttség, intolerancia, antiszociális viselkedés, ateizmus.


14. Mit tehet szerintetek a BHH, hogy segítsen véget vetni a szétaprózódásnak? Megosztottságnak?
Pepe: A BHH-nak is félre kell tenni a sérelmeit. Egyébként a BHH szerintem jó úton van, ezen az úton kell haladnotok, mint egy buldózer, nem törődve semmi mással, ami megosztja az erőtöket. Még több színvonalas koncertet kellene rendezni, vagy esetleg buszos utakat lehetne szervezni külföldi koncertekre. Szerintem egy angliai vagy skandináv B&H rendezvényre  rengeteg jelentkező lenne!
Kalóz: A BHH tagságának és a többi bajtársnak kellene minél több rendezvényre ellátogatnia, majd az ottani bajtársakkal elbeszélgetnie, átbeszélni az esetleges problémákat, közös célokat. Egy szemtől-szemben történő nyílt megbeszélés mindennél többet ér.
Attila: Hírdetni az egy igaz utat, és segíteni az embereknek a fent említett negatív tulajdonságok levetkőzését. A 2013-as év elején sokan megtették már ezt a lépést.

15. Mi a véleményetek a mai deviáns fiatalokról,mi lehet a megoldás arra,hogy ezekből a semmire kellő, nőies kisfiúkból Nemzet szerető, Nemzetért tevő férfiak váljanak?
Pepe: Nincs szükségünk a deviánsokra. A nőies kisfiúk, ha skinek szeretnének lenni legyenek csak SHARPok! A ratyikkal nem foglalkozunk. 
Kalóz: Majd az egyre kegyetlenebb élet megoldja, helyreteszi ezeket a dolgokat. Fájó lesz a pofáraesés, de aki abból fel tud állni, az már egy kisebb eredménynek felmérhető. Majd az élet megedzi valamennyit.
Boka: Az élet megadja a megfelelő választ számukra, és igen a "ratyikkal nem foglalkozunk".
Attila: Sajnos ez egy nagyon nehéz feladat, és ha jobban körbenézünk, vagy ha levesszük azt a bizonyos szemüveget, köreinkben is felütötte a fejét ez a jelenség. Az idő és a sors mindent meg fog oldani. Bármennyire is szeretnénk megmenteni mindenkit, áldozatok mindig lesznek. Jelenleg egy fegyverek nélküli háborút vívunk és ellenségeink jól megkreált csapdáiba a hitetlenek, tévelygők besétálnak. Mindenki döntse el saját maga, hogy kell-e sajnálni ezeket az alakokat! Azon emberekben, akikben ott szunnyad a vágy a túlélésért, a tenni akarásért, hidd el, hogy szeretik a nemzetüket és úgy viselkednek, ahogy azt az élet megkívánja tőlük.


16. Tavaly decemberre meghirdetett Archívum koncert győri lemondása, majd ugyan aznapi pesti bulijuk megtartásáról mi a véleménye a H.S.-nek?
Pepe: Sajnos ez el lett ba..va ! Elmúlt, túl kell rajta lépni! Ezt a témát szerintem "el kell engedni" mindenkinek!
Kalóz: Nagyon röviden, rossz volt a kommunikáció pár szervező között, illetve a zenekar tagjai között sem áramlottak rendesen a hírek. Minket felkértek a rendezéshez, amelyre 5 percünk sem volt, hogy megbeszéljük egymással, illetve a többi szervezővel, mert a meghívókat, plakátot (flyer) akkor készítették, s azonnal választ kellett adnunk. Elgondolkodtató, hogy a remek hangulatú koncerten mindössze alig négyszázan voltunk, holott öt éve, a 15 éves Archívum koncerten 800 bajtárssal telt ház volt úgy, hogy több százan még az utcán rekedtek, mert egyszerűen nem fértek be.


17. Manapság már nem hordanak a megemlékezéseken a bajtársaink katonai ruhákat (bomber ,gyakorló,bakancs). Felváltotta őket a méregdrága kabátok, pulóverek, sportcipők viselése.Szerintetek vissza lehet-e hozni a 99'- es és 2000 évek eleji, végi teljesen fekete katonai viseletet, mely ténylegesen a félőkben rettegést váltott ki, bennünk meg büszkeséget.
Pepe: A kilencvenes években mi azért kezdtünk el fekete gyakorlót, bombert stb viselni, mert meg akartuk különböztetni magunkat a nem NS skinektől. Az utóbbi időben - sajnos - vagy hála Istennek már nagyon sok ilyen - olyan szervezet átvette ezt a stílust ( pl.: Magyar Gárda, nemzeti érzelmű kopaszok stb....)
Én egyetértek azzal, ha az NS réteg ismét megkülönbözteti magát ruházkodásban is az ilyen szervezetektől.
Kalóz: Elég ellentmondásos e kép és maga helyzet is. Szomorúan halljuk, hogy egy-egy településről nem tudnak eljönni a bajtársak az adott demonstrációra, mert nincs pénzük. Ekkor többen dobják össze az útiköltséget, majd sorsot húznak, hogy ki mehet el közülük. Maga az egyenruha mindig is tekintélyt parancsolt, főleg a fekete. Véleményem szerint, mára kevesen vállalják fel a fekete egyenruhában vívandó harcot, s helyette választják a kevésbé kirívó, divatosabb megoldást. Ezt egy jóval vékonyabb, de módósabb réteg engedheti csak meg magának, amely éles ellentétben áll az anyagilag szerényebb körülmények között élő bajtársi közösségekkel szemben. Az adott szervezeteknek el kell döntenie, hogy a tagságának feltételül szabja-e a fekete egyenruhát. Továbbá a fekete skinhead felszerelés viselése balhék esetén még biztonságosabb is. Soha nem felejtem el, amikor még a '90-es évek derekán behívtak egy csomó bajtársat Kelenföldről és Óbudáról még a rendőrség Deák téri épületébe (ma az izraeli tulajdonú, öt csillagos Hotel Sofitel áll a helyén), s mint kiderült szembesítésre. A nyomozó szobája előtt ültünk sorban, vagy húszan. Az ajtaja nyitva volt, s mi láttuk a nyomozót, meg ő is minket, de a panaszos, megvert cigányt nem láttuk, s az sem láthatott minket. A nyomozó hangosan kérdezte, hogy milyen ruhában voltak a támadói? - mire a cigány azt válaszolta, hogy fekete bomberdzsekiben, fekete nadrágban és fekete bakancsban voltak a "szkinderek". Felpattant a nyomozó, kinézett az ajtó elé, végignézett rajtunk, majd dühösen kiáltotta, hogy "b..ameg, ezek mind feketében vannak"! Ott, akkor nem lett meg az állítólagos tettes. Mivel a méregdrága ruházat elég tarka-barka, továbbá soha nem fog egyenruhás kinézetet tükrözni, ezért egy utcai csetepaté esetén borítékolható a lebukás. Az utóbbi években sokkal több lett a térfigyelő kamera, illetve ismerünk számos esetet, amikor háromszor annyi cigány támadott meg kopaszokat, majd a kiérkező rendőrök a tanuvallomások arányában annak a csoportnak adtak igazat, amelyik háromszoros többséget adta. Remélem ezeken a sorokon sokan elgondolkoznak, s vonják majd le a megfelelő következtetést.
Boka: Hasonlóan fontosnak találom, hogy az NS megkülönböztesse magát az egyéb szervezetektől. Az egységes külső mindig is az erőt szimbolizálta és a megemlékezéseink fényét is tudnánk ezzel emelni. 


18. Egy kis zenei kérdés:-mi a véleményetek a manapság a fiatalok között egyre divatosabb nemzeti rapről?-(én ezt nem tudom felfogni, elviselni, eltűrni. Szezont a fazonnal?)-Autonom Nacionalistákról (NS black blockokról) mi a véleményetek?
Pepe: A mi zenénk a Rock' n Roll ( RAC). Mi már nem fogunk változni.
De ne felejtsük el, változnak az idők, az én fiam 11 éves és ő is RAP-et hallgat. Remélem előbb-utóbb csak nemzeti RAP-et fog. Ha így vállik jó hazafivá, ám legyen. Én nem hallgatok ilyet, de remélem van NS RAP is !:-))
Kalóz: A nemzeti RAP-et nem ismerem, s bevallom, hogy nem is érdekel. Az NS Black Block pedig szerintem teljesen idegen a hazai környezettől, hiszen totál más a környezet és az itteni életvitel.
Boka: Amennyiben valaki ezt a műfajt kedveli és mellette példaértékű életet él, ám legyen, engem nem zavar.
Attila: Úgy gondolom, hogy az általad említett zenei irányzat, életvitel merőben az ellentetje a mi ideológiánknak ezért összepárosíthatatlan. Az AN-t tekintve véleményem szerint ketté kell osztani a kérdést. Vannak a külföldi AN tagok akik a politikai nyomás hatására választották ezt a "bélyeg nélküli" aktivitást, am szerintem teljesen rendben is van és ellehet fogadni az ő "arcnélküli" tevékenyégüket, mert így az ideológiát sokkal szélesebb körben tudják hírdetni, mint azt egy ismert és figyelt csoport keretén belül tudnák megtenni. Hazánkban viszont a tapasztalatok azt mutatják, hogy azok vállalták ezt a fajta politikát akik semmelyik működő nemzeti szocialista szervezetnek nem kellenek, mert valamilyen oknál fogva alkalmatlanok. Így ebben a  formában ők tudnak lázadni minden kötötség ellen, legyen az akár egy aktív nemzeti szocialista szervezet.

19. Hogy látjátok, mi lehet a megoldás arra,hogy  Becsület Napi megemlékezés egységes és megint tömeget vonzó rendezvény legyen?
Pepe: Ami elkezdődött 2013 februárjában azt kell folytatni. Nagyon jó volt.
Kalóz: Összefogással, jobban kiépített kapcsolat rendszerrel. Minden magát nemzetinek és NS-nek valló csoporton belül a tagságnak tisztáznia kell a vezetőikkel, hogy melyik a fontosabb: a régi sérelmek, félreértések miatti távolmaradás, vagy a közös megemlékezés a hősökről. Hiába van több nagyon jó számítógépes szakember gárda, akik remek anyagokat készítenek és töltenek fel a világhálóra. Ha nincs egységet tükröző felvételük, akkor nehéz jó anyagot összevágni, mert személyes sérelmek miatt egy-két szervezet mindig külön megemlékezést tart, így nehezebb a több csoport egységét bemutatni. Szívből remélem, hogy valamennyi szervezet felnő a feladathoz, hogy lássák a közös célt, s olyan vezetőik lesznek, akik valóban, a szó szoros értelmében "vezetők" lesznek, s nem gáncsoskodó, az egység ellen éket verő "kiskirályok". Sajnos be kell látni, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal jól dolgozik ebben az esetben.
Boka: Amennyiben az egész évben együttműködésben tudnak a szervezetek és az emberek dolgozni, nem kérdéses, hogy a Becsület Napi megemlékezés hatalmas tömegeket fog megmozgatni.
Attila: A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egység felé már sokan tettek lépést, de sajnos hátráltató tényezők mindig is voltak és lesznek is. De vegyük csak a szerb nemzetiszocialistákat, akik évekig jártak hazánkba, mint meghívott barátok, de az utóbbi időkben vagy a trianoni területek miatt, vagy azért lettek elutasítva, mert olyan szervezet nevében vettek volna részt a megemlékezésen, amely szervezetet pl. néhány nemzetközi skinhead szervezet ellenségként tekint, de nem a szerb dívizió munkássága miatt, hanem más területeken működő díviziók miatt. Így a megfelelési kényszer miatt lettek elutasítva a szerb nemzetiszocialisták, hogy fejet hajthassanak a hősök előtt.


20. Mik a terveitek a jövővel kapcsolatban?
Kalóz: Erre már a 11.-ik kérdésben megadtam a választ.
Attila: Túlélni a közelgő polgárháborút, hogy a lángot tovább adhassuk a jövő nemzedéknek.


21. Ki lehet HS tag?
Kalóz:  Továbbra is elvárás a minimum 180 cm-es testmagasság (akárcsak régen a csendőrségnél, vagy az SS-nél), a minimum középiskolai végzettség, a 2 cm-nél rövidebb haj, a legjobb minőségű fekete skinhead felszerelések (minőségi bakancs, Alpha bomber dzseki) és a minimum 50%-os magyar származás (a másik 50% csakis európai lehet, ez alól kivétel a cigány és zsidó vérvonal). Feltétellé vált a sorkatonai szolgálat megszüntetése óta valamely kűzdősport űzése, vagy az idegenlégióban való katonáskodás.

22. Blogunkról vélemény, üzenet az olvasóknak:
Kalóz: A blog remek vélemény alkotó és formáló oldal, amely érezhetően építi nemes céllal a hazafiak elképzeléseit. Üzenetként: a nagyobb városban élők csatlakozzanak valamelyik szervezethez, a kisebb településen élők pedig hozzanak létre saját csoportot. Készüljenek közösen az előttünk álló feladatokra, együtt járjanak el edzésekre, osszák meg egymással ismereteiket, tapasztalataikat, tanuljanak! Készüljenek fel arra, ha baj lesz, akkor ki tudjanak állni egymásért! A fiatal szerelmeseket vezesse a hazafias hit és a 14 szó szellemében tervezzék a közös jövőjüket!
Attila: Minden egyes igaz szó, igaz cselekedet az új világrend térhódítását gátolja, ezért csak úgy, mint Nektek, minden barátomnak és bajtársamnak, erőt is kitartást kívánok a vállalt harchoz!

1 megjegyzés: